UA-127104864-1
TRAVEL

VISITING CHICAGO: Shedd Aquarium

By November 9, 2019 6 Comments

Ütlen kohe esimese asjana ära, et kellel asja Chicagosse siis soovitan väga minna Shedd Aquarium‘isse! Alguses ma ei teadnud kas Sophia on ehk liiga väike veel sellise asja jaoks aga tundub, et 9 kuu vanusele on see juba vägagi põnev kogemus. Sophi lausa suu ammuli vaatas suuri kalu, kes tema silme eest läbi ujusid, talle väga meeldis! Natuke lähemalt siis sellest akvaariumist- no täiesti lõpp ikka mis maailm allpool vett eksisteerib! Ma ahhetasin pikka aega Mikule, et kuidas see võimalik on, et sellised elukad ja kalad olemas on. Mikk muidugi ütles kohe ausalt ära, et teda need värvilised kalad väga eriliselt ei kõneta..mingi meeste värk vist 😀 aga ma ei tea, mina olin ikka küll täiesti vaimustuses! Seal akvaariumis on näitus nimega “Underwater Beauty” (ehk siis “Veealune Ilu”) ja tõepoolest, need värvid mis seal olid, olid lihtsalt ebareaalsed! Ma olen snorgeldamas käinud mitmeid kordi erinevatel rannikutel (kuna olen veidi veefoobik, siis sukeldumiseni ei jõuaks ma elusees ning tegelikult on snorgeldamine mulle juba isegi suur saavutus) siis endaarust olen ma oma elu jooksul päris palju värvilisi kalu näinud aga no need mis sellel näitusel olid lõid mind täiesti pahviks! See, mis värvi need kalad ja korallid olid- nii eredad ja helendavad ning huvitavad värvid- selliseid ei mõtle mitte ükski arvuti ka välja! Ja kõik see ilu eksisteerib meie maailmas, allpool vett! Väga võimas! Pildid ei suuda kindlalt seda nii hästi näidata kui tahaks edasi anda aga mingi aimduse siit ehk saate. Vaadake üle pildid ning palun tehke omaltpoolt kõik, et päästa see imeline veealune maailm kasutades enda elus vähem plastikut ning koristades enda järelt peale rannas aega veetmist! 🙏🏼

Kas te olete ka mõnes võimsas akvaariumis käinud? Kui jah, siis millises?? Ning kas meeldis? 🙂

// Just to let you know right away, if you’re ever in Chicago I highly recommend visiting the Shedd Aquarium! At first I wasn’t sure if Sophia would be maybe too young for this but she definitely wasn’t! Seems like it’s actually very interesting for a 9 month old! She was staring at all the fish swimming in front of her eyes, she loved it! So about that aquarium- what a world it is that exists under the water! I kept telling Mikk how crazy it is, that all this is living in the ocean..well Mikk told me right away that he doesn’t get very exited about the colorful fish…men I guess…but I was absolutely amazed by this! They have an exhibit called “Underwater Beauty” and those colors and the beauty was just unreal! I’ve snorkeled quite a lot in different places around the world (I would never do underwater diving since I have little bit of aqua phobia, so snorkeling is quite an accomplishment for me) so I thought I’ve seen a lot of beautiful fish before but this exhibit was something else! The colors of those fish and corals were so bright and fascinating that you cannot make this up, not even a computer could ever make this up! And all this beauty is happening in our world, underwater! It’s amazing and very powerful! My pictures can’t show it the way it really was but it can definitely give you an idea so take a look! And please appreciate the world underwater and do everything you can to save the ocean by using less plastic and cleaning up after yourself on the beach! 🙏🏼

Have you been to any big aquariums? If yes then where?? And did you like it? 🙂

 

– Xx, ByRaahel

ByRaahel

Author ByRaahel

More posts by ByRaahel

Join the discussion 6 Comments

Leave a Reply